2013 m. kovo 1 d., penktadienis

auskarai iš vielute nertos pynutės


Šie mano auskarai padaryti iš vielutės . Jiems gaminti turėjau nusinerti paprasta pynutę , tik nėriau ją iš vielutės, vis įkabindama dar ir karoliukų. Patiko :)
Taigi, dalinuosi savo pamokėlė kaip pasidaryti tokius auskarus :


1. priemonės ir įrankiai: vielutė (0,20 -0,30storio), smulkūs karoliukai (naudojau smulkų "Preciosa" biserį), vąšelis (1,5 storio), du gabaliukai storesnės vielos ( vielos storis 0,80 , ilgis apie 7cm.), trijų rūšių replytės (plokščios, apvalios, kerpamos) , flomasteris ( ar koks kitas cilindro formos, pailgas daiktas) ir auskarų kabliukai.
2.Karoliukus suveriame ant plonos vielutės .Tikrai vienam auskarui , tokių smulkių, reikės ne mažiau nei 100vnt.
3.Imame vąšelį ir pradedame nerti. Pradžiai išneriame 3 pynelės kilpas be karoliukų . Toliau nersime su karoliukais: prisistumiame viena karoliuką kuo arčiau , vąšeliu kabiname vielute ir išneriame naują pynelės kilpą , karoliukas pasilieka pynelės kilpos viduje. Taip turime nunerti apie 60cm.pynelės. Pynelę pabaigiame, kaip ir pradėjome paprastom, be karoliukų 3 kilpom . Nepamirškime tiek pradžioje pynelės , tiek gale palikti apie 10cm. vielutės galų.
4.Imame flomasterį , dedame ant jo viršaus storesnės vielos vieną gabaliuką ir viską spirale apsukame nunerta pynute. Pynelės laisvuosius vielutės galiukus apsukame kokius 10 kartų aplink storąją vielą.


5.Nuimame padaryt pynelės spiralę nuo flomasterio. Kerpamomis replytėmis nukandame styrančius plonosios vielutės galiukus.
6.Storosios vielos galus suartiname ir plokščiomis replytėmis suvejame (susukame) tarpusavyje kelis kartus.
7.Vieną storosios vielos galą prie pat suvijimo nukandame replytėmis. Apvaliomis replytėmis iš likusios vielos galo padarome kilpelę ir užsukame ant jau esamų vielos apvijų.
8. Beveik jau turime vieną auskarą . Belieka kiek pirštais paspaudyti nėrinius, kad auskaras įgautų norimą formą . Auskaro formą daugiau sutvirtėtų , jei įsiveria vielutę į adatą ,dar papildomai persiūtumėt auskaro nėrinius .
Gaminame antrą auskarą . Kai jau turėsim pora galėsime įkabinti auskarų kabliukus ir pasipuošti . :)

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2014-04-23 15:28

    Kažkas tai fantastiško ir nesuvokiamo! Nuostabūs darbai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai fantastiškai jaučiuosi , skaitydama tokius atsiliepimus apie savus darbus :) AČIŪ

      Panaikinti