2014 m. balandžio 20 d., sekmadienis

kaip mes marginome margučius

 Šiais metais margučius marginome neįprastai -pirštais. Pamenate, vaikystėje įkišti pirštukus į dažus ir tepti juos ant popieriaus, ar net ant sienos buvo didelis smagumas. Galiu patikinti, kad ir suaugus smagumas paišant pirštais niekur nedingo! Margučių marginimas pirštais tikrai turėtu patikti visiems, bet, aišku, didžiausias džiaugsmas tai turėtų teikti mažiausiams.
 Margučių marginimui naudojom Giotto firmos dažus skirtus mažiems vaikams paišyti pirštais ar kempinėlėm. Tai netoksiški, nealergiški, lengvai nusiplaunami iš rankų dažai.
 Kiaušinius prieš dažant reikia kietai išvirti ir nusausinti. Atsidaryti dažus,merkti pirštus ir atsiduoti marginimo malonumui.
Tikrai nesudėtinga, nors keli patarimai marginant šiais dažais būtų. Dažų pakuotę sudaryta iš trijų pagrindinių spalvų- geltonos, raudonos ir mėlynos, taigi reikėtų prisiminti pagrindines spalvų maišymo taisykles, pavyzdžiui, kad išgauti žalią spalvą , maišome geltoną ir mėlyną. O jei labai ilgai maišysite visas spalvas didelė tikimybė, kad gausite tik pilką spalvą. Spalvas galima dėti sluoksniais, išgausite dar įdomesnį tapybišką efektą . Dažai tiršti, taigi kiaušinius galima praturtinti įvairia faktūra, išgaunant ją ir pirštų spaudais ir kempinėlę. Ir dar prisiminkite, kad dažai nuplaunami-jei nepatiko rezultatas kiaušinį galimą paprasčiausiai nuplauti po šiltu vandeniu ir pradėti iš naujo. Na ir paskutinis patarimas būtų- būtinai, išdžiuvus dažams ištepkite kiaušinius aliejumi , spalvos taps daug sodresnės ir blizgesnės.
 Tegul Jūsų Velykos būna saulėtos, džiugios ir spalvingos!

2 komentarai: