2014 m. balandžio 16 d., trečiadienis

kaip pasidaryti virtiną iš rėmų papuošalų eksponavimui

 Prireikė man nedidelės virtinos papuošalų eksponavimui lauke. Galvojau apie kažkokią negylę spintelę su stiklo durelėmis...Apvažiavus parduotuves supratau , kad kažko panašaus į vitriną tiesiog nėra pardavime. Apsilankymas pas nestandartinių baldų gamintojus taip pat nieko gero nežadėjo, paprasčiausiai niekas nenorėjo tokio nedidelio užsakymo apsiimti...
 Taigi, teko pačiai susigalvoti kaip pasidaryti namų sąlygomis vitriną papuošalų eksponavimui.
Panaudojau tam du medinius rėmus . Maniškių rėmų vidiniai išmatavimai -32cm.x38cm. ir gylis kiekvieno apie 1,5cm. Dar prireikė stiklo bei  nugarėlės ir nedidelių vyrių.
 Rėmus suglaudžiau nugarinėm pusėm į vidų. Vienoje suglaustų rėmų kraštinėje buvo prisukti du vyriai. Šį darbą atliko vyras, aš tik laikiau suglaudus rėmus :)
 Kai vyriai prisukti , rėmus galima atversti kaip knygą , ar kaip langą. Į vieną rėmą reikia įtvirtinti dugną ant kurio ir bus sukabinami papuošalai , o į kitą rėmą reikia įstatyti stiklą.
 Kai dugnas ir stiklas įtvirtinti , bėja aš tai dariau klijų pagalba, galima pagalvoti ir apie vitrinos iš rėmų pakabinimą bei pačių papuošalų sukabinimą rėmuose. Aš papuošalų sukabinimui pasirinkau labai minimalu variantą , kelias įtemptas lino virveles .
 Mano vitrina baigta. Esu patenkinta sugalvotu rėmų pavertimu vitrina , tai nekainavo krūvos pinigų ir galėjau pati nesunkiai įgyvendinti idėją.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2014-04-16 19:48

    Ideja nebloga, igyvendinimas vidutinis. Buvo galima graziau apipavidalinti, bet gal cia tiesiog tokia stilistika. Betkokiu atveju isradingumas puosia gyvenima.,

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, taip darant tokius darbus , dekorui visada galima skirti daugiau dėmesio:) , juk tai maloniausia darbo dalis:) , šiuo atveju aš naudojau senučiukus medinius rėmus, jie savaime nuo laiko ir pageltę buvo ir aptrupėję, tai nieko papildomai su jais nedariau, palikau autentiškus..., kas tikrai buvo galima padaryti , tai paieškojus įsigyti , ar pasendinti vyrius ir kitą furnitūra , manau atrodytu "vintažiškiau":)

      Panaikinti