2016 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

paroda "Pasauliui nuspalvinti kartais pakanka tik pasipuošti"

Va taip, stovi, žiūri ir džiaugiesi, nes prieš trys mėnesius sumanytą idėją - nuo papuošalo iki jo eksponavimo, pavyko įgyvendinti. Daugiau nuotraukų pasižvalgymui šiame albume :paroda (2016 m. spalis)
 Pirmasis parodos papuošalas "Aguona" iš tiesu ir buvo tas papuošalas nuo kurio visas parodos sumanymas ir prasidėjo. "Aguonos" tikrai negalima pavadinti tokios  atlikimo technikos pirmuoju papuošalu, iki jos buvo nueitas nemažas ieškojimų kelias. Na ir kaip norėtus, bet nepasidaro autorinės technikos per kelias dienas... Kai "Aguoną" padariau, supratau, kad gali gautis graži papuošalų gėlių paroda. Iš karto kilo mintis kaip tas gėles išeksponuoti. Žiūrint iš toliau man "Aguona" savo faktūra priminė užspalvintą pieštukais gėlę. Taip ir gimė mintis- eksponuoti papuošalus ant baltų stendu su paprastu pieštuku išpaišytomis gėlėmis, o papuošalai būtų lyg pradžia spalvinimo.
 Įgyvendinti šią parodos idėją mane paskatino dar ir pati parodos erdvė. Tos stiklo vitrinos stovi Utenos miesto centrinėje aikštėje, jai eksponuojami kokie didesni daiktai, na pavyzdžiui keramikiniai puodai, tai pastatyti vitrinose, jie tikrai matomi. Bet jei eksponatai būna smulkūs, paguldyti, jie tiesiog "dingsta", na aplinkui per daug erdvės. Pati prieš gerus metus, rengdama ten parodą " Papuošalai su tikrų tikriausiais akmenukais "jau sprendžiau šią problemą. Pasakojimas apie tą paroda : http://www.aliaipapuosalai.lt/2015/04/paroda-papuosalai-su-tikru-tikriausiais.html .Tada kėliau eksponuojamus papuošalus ant papildomų stiklų. Ir vis gi, teko sau pripažinti, tai nebuvo eksponavimas , kuriuo aš bučiau iki galo patenkinta...
Bet šį kartą , viskas kitaip, einant aikšte jau iš tolo pamatai , kad tose vitrinose yra paroda. Esu dėkinga Utenos kraštotyros muziejaus direktoriai, kad patikėjo mano šia neįprasta eksponavimo idėja.
Parodos pavadinimas, ar tiksliau moto  "Pasauliui nuspalvinti kartais pakanka tik pasipuošti" susigalvojo tiesiog savaime . Juk tai tiesa, jei diena "pilka", jei trūksta "spalvų" - pasipuoškite, paprasčiausiai užsidėkite ryškesnį papuošalą ir pamatysite, pasaulis nusišypsos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą